Cantiknya seorang Muslimah :)

cantiknya-seorang-muslimah.jpg

 

To dear ‘R’: U dun have to be sexy to attract guyZ coz the true one will accept u for who u are πŸ™‚ aand i extract from the quran.. Atthoyyibuuna litthoyyibaat (sadaqallah..) wic means: Good guys are meant for good women.. So, believe in Him ya πŸ™‚ take care dear ❀

Advertisements

31 thoughts on “Cantiknya seorang Muslimah :)

 1. Daripada Abu Hurairah RA Berkata:Bersabda Rasulullah SAW,yang bermaksud:”Apabila seorang perempuan solat sehari semalam lima waktu dan berpuasa pada setiap Ramadhan dan memelihara farajnya dari fitnah dan mentaati suaminya nescaya dikata baginya di akhirat kelak :Masuklah kamu ke dalam Syurga dari mana-mana pintu Syurga yang kamu kehendaki”.

  β€œTujuh golongan yang mendapat naungan Allah pada hari tiada naungan kecuali naunganNya sahaja: imam yang adil, pemuda yang membesar di dalam beribadat kepada Tuhannya; lelaki yang hatinya sentiasa bergantung kepada Masjid; Dua orang lelaki yang saling berkasih kerana Allah, mereka bertemu dan berpisah keranaNya; lelaki yang diminta oleh seorang wanita bangsawan dan rupawan (untuk melakukan maksiat) lalu dia berkata β€œSaya takut kepada Allah”; lelaki yang bersedekah secara sembunyi sehingga tangan kirinya tidak mengetahui apakah yang dibelanjakan oleh tangan kanannya dan lelaki yang mengingati oleh secara sendirian lalu kelopok matanya bergenang dengan air mata. (HR: al-Bukhari dan Muslim)

 2. EIYTA says:

  KECANTIKAN SEORANG WANITA ADALAH ANUGERAH DARI ALLAH S.W.T..TIAP SEORANG ADA KELEBIHAN DAN KEKURANGANNYA..DIMANA ADA KEKURANGAN DISITU ADA KELEBIHAN..BERSYUKURLAH DENGAN APA YANG KITA ADA SEKARANG.

 3. ANA says:

  ALHAMDULILLAH SAYA SEDAR KECANTIKAN SEBENAR ITU MANA LETAKNYA..XPERLU RASA RENDAH DIRI DENGAN APA YANG DIBERI KERANA SESUNGGUHNYA ALLAH S.W.T ITU MAHA MENGETAHUI…SAAT TERBUKA PINTU HATI INI,TERASA RINGAN JIWA DAN SANUBARI..ALANGKAH INDAHNYA JIKA SAYA SEDAR SEMUA INI DARI DULU LAGI…

 4. aridna says:

  kecantikan dlm diri lebih penting berbanding luaran…baik akhlaknya,maka elok lah kecantikan yang dimilikinya yang x d nampak org len

 5. zaimah says:

  wahai hamba2 Allah. Islam ini indah…Kita hendaklah berubah dengan niat Allah taala. Jangan nak berniat kerana nak cantik je…Bukannya apa, semua yang terjadi di muka bumi ini adalah ciptaanNya…

 6. wAHAI hAMba2 Allah…Islam ini indah.Jikalau kita hendak berniat, kita hendaklah berniat kerana Allah Taala. Janganlah berniat kerana nak cantik je…Bukannya apa,semua yang terjadi di muka bumi ini adalah cipataanNya..

 7. Nice word…It’s really touching.Sesungguhnya ciptaan Allah itu maha indah.Walau buruk sekali pun rupa seseorang itu andai indah akhlaknya, tetap cantik di mata orang.Itu kelebihan yang telah dicipta Allah…Islam is everything about beauty..

 8. khalid_al-Walid says:

  salam..
  pada pandangan lelaki sihat, barangan yang berbungkus dan susah diagak itu mempunyai nilai yang tinggi dan tidak mengapa jika kami golongan lelaki menghabiskan sejumlah wang untuk memiliki barangan tersebut..
  wanita ini hiasan dunia..dan seindah hiasan adalah wanita solehah..
  wanita solehah ibarat sebuah porcshe(tentulah lebih bernilai, ini adalah anggaran semata-mata), yang masih berbalut seat-nya dan pulih ekzosnya..nilainya sangat tinggi berbanding sebuah honda prebet yang lusuh warnanya dan hitam asapnya..jadilah wanita “porcshe”(bukan gadis litar) berbanding wanita terdedah “honda prebet”..
  wallahua’lam

 9. Amar says:

  Kecantikan seorang wanita hanya untuk suami(muhrim) seorang… Jadi janganlah memperlihatkan kecantikan anda di depan orang banyak!!

 10. GitTa says:

  Paras wjah blm tNtu mNggmbrkn isi hti..
  Wjah yg cntik blm tNtu mMliki hti yg cntik..
  Sblikx wjaH bysa dpt mMliki hti yg cNtik..
  Jgn pRnh mNLi s’oRg wNita dr pRas wjaHx..
  Nli L dr agMa n k’baikn htix..

 11. ikhlas buat wardatus_solehah;

  x perlu kau mengejar cinta seorang lelaki,kerana cinta yang kau cari bakal hadir dgn. sendiri x lama lagi.

  Andai tiada cinta buatmu di dunia,di syurga menanti cinta sejati.

 12. salah satu nasyid berkata:
  perhiasan yan9 palin9 indah….itulah ia wanita solehah ia menghiasai dunia…percuma terlihat cantik di dunia,tapi jika kelak di akhirat jadi bahan bakar neraka?
  “inna akramakum ‘indallahi ath qaakum”

 13. ju'ey says:

  ga munf setiap laki-laki pasti akan tergoda jika melihat wanita cantik parasnya, tpi tak selamanya ia teringat kecaintikan wanita itu begitu wanita itu ga ada ia akan lupa, lain halnya ketika melihat yang cantik hatinya walaupun sudah tdk ada ia pasti akan mengenagnya walaupun wajahnya tdk secantik hatinya…

 14. insyirah al-humaira' says:

  Alhamdulillah.. dgn adanya post spti ini d hrap dpt mnjadi nsihat n teladan buat semua..semoga kita mnjadi golongan wanita2 yang solehah…
  wanita yg mnjadi pnyejuk mata buat suami,ibu dan bapa kita..
  wanita yg baik adalah untuk lelaki yg baik…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s